חדש בבני ציון - בית מדרש לתנ"ך

בית המדרש לתנ"ך הוא התגשמות חלום של שנים.

בית המדרש מהווה מסגרת לימודית לאלו שחשקה נפשם לעסוק בתנ"ך בעמקות, בשיטתיות ובהתאם למסורת ישראל. מסגרת זו היא מסגרת ייחודית ביותר, אשר נותנת מענה רוחני עמוק, וגם נותנת בית, קורת גג רוחנית, ללימוד תנ"ך בדרך מסורתית.

בראש בית המדרש עומד הרב יואב אוריאל.

במהלך שנת תשפ"א, תוך כדי מגפת הקורונה, נפתחה תכנית פיילוט של כעשרה לומדים אשר נפגשו בזום למפגש לימוד שבועי משותף, לאחר עמל של שבוע.

ב"ה באלול תשפ"א זכינו ופתחתנו את בית המדרש לתנ"ך בצורה רשמית.

בבית המדרש ישנן שתי תכניות לימוד:

האחת, תכנית לימוד לרבנים, אשר למדו יחד סוגיות מרכזיות בעיון ולאחר מכן התחילו לעבור יחד על ספרי התנ"ך, כאשר לומדים פרק לשבוע, ונפגשים בימי שני בערב, על מנת ללבנו יחד, כל בני החבורה. התוכנית מונה כעשרה לומדים, אשר כולם בעלי ותק של שנים בלימוד תנ"ך ברצינות ובללמד תנ"ך אחרים.

השניה, תכנית לימוד ללומדים אשר עברו דרך ארוכה בלימוד סדור בישיבות, וחשקה נפשם להשקיע בלימוד תנ"ך ברצינות, תוך שימת דגש על לימוד בחבורה. בתוכנית זו לומדים את ספרי גלות בבל (יחזקאל, דניאל, עזרה ונחמיה, חגי, זכריה, מלאכי ומגילת אסתר) בקצב של שני פרקים בעיון כל שבוע, ונפגשים בימי שלישי בערב, בבית הכנסת של הליפתא לשיעור העמקה בתכני הלימוד, לימוד חבורתי על פרקי הספר ולאחריהם שיעור כללי של ראש בית המדרש, הרב יואב אוריאל.

בעז"ה במהלך שנת תשפ"ב יפתחו תוכניות נוספות המיועדות לציבור הרחב, ויסווגו על פי חלוקה גילאית. יש למה לצפות!

לומדים מספרים

הרב עמנואל בן ארצי, מעלה אדומים

בניגוד ללימוד של גמרא או הלכה, ואפילו של אמונה, למי שעוסק רוב זמנו בלימוד תנ"ך אין מקום מסודר ללמוד בו. מעטים עוסקים בלימוד תנ"ך בצורה מסודרת ויומיומית, ובדרך כלל אין קשר ביניהם.

בית המדרש לתנ"ך היה הפעם הראשונה שהיה לי עם מי לדבר, לשאול, להתווכח ולהתייעץ בענייני תנ"ך. בבית המדרש אני פוגש לומדי תנ"ך רציניים, שיש להם דעה מסודרת בשאלות שעולות תוך כדי הלימוד; רבנים עם צורת לימוד שונה משלי, שיכולים לתת נקודת מבט חדשה, או פתרונות מחוץ לקופסה שלי; ואנשים עם חזון משותף.

 

אני מאוד מקוה שבית המדרש יתרחב עוד ועוד, ויוכל לתת גם מענה רחב יותר של לימוד משותף ממש, בחברותות וחבורות לימוד לאורך כל השבוע. ושיהווה מוקד לכל מי שרוצה ללמוד תנ"ך, בין אם הוא עוסק הרבה שנים בתחום, ובין אם הוא בצעדיו הראשונים.

הרב יונדב זר, הר ברכה

שנים רבות של לימוד תנ"ך בישיבת הר ברכה בנו אצלי נטייה להקיף את התנ"ך בבקיאות ובהבנה פשוטה לאור החזון והייעוד של עם ישראל וברוחו של הרב זצ"ל.

זכיתי להצטרף לבית המדרש בני ציון על שם בן ציון חיים הנמן הי"ד.

קבוצת הלומדים האיכותית והמעמיקה מאפשרת לי לשוב ולעיין בדברי הנביאים מתוך דיבוק חברים ולחזור להטמיע את ההבנות העמוקות בלימוד הבקיאות.

אני מכיר תודה לרב יואב אוריאל שיזם את בית המדרש והזמין אותי להצטרף לבית המדרש, ושוקד עליו בכל עת לפתחו ולשכללו.

לתרומות ולסיוע בפיתוח בית המדרש